Header Ads

Clash of Clans Nasıl Oynanır Strateji Rehberi

Clash of Clans, oynanış rehberinde oyundaki binalar, kaynaklar,birlikler hakkında bilgiler, en iyi savunma, saldırı nasıl yapılır, strateji ve taktikler, yeşil elmas kazanma yolları ve daha fazlasını bulabilirsiniz.


Clash of Clans'ta yüksek seviyeli binalara sahip olmak önemlidir. Binaların seviyeleri ne kadar yüksekse kazanacağınız özellikler ve kaynaklar yükselmektedir.

Köy Binası


Köy binası oyundaki en değerli binadır. Köy binasını yükselterek yeni binalar, silahlar, tuzaklar ve daha fazla özellikler kazanabilirsiniz. Köy binası kaynakların %20 sini barındırmaktadır. Oyundaki rütbenin düşmemesi için köy binasını gözünüz gibi korumanız gerekmektedir.

İnşaatçı Kulübesi


İnşaatçı kulübesi oyunda binaları inşa etmek ve yükseltmek için kullanılır. İnşaatçı kulübesindeki mühendis sayısını yeşil elmas karşılığında yükseltebilirsiniz. Ne kadar çok mühendisiniz olursa o kadar hızlı gelişirsiniz. Bu yüzden yeşil elmasları mühendis için saklayabiliriz.

Altın


Altın oyundaki savunma binaları, tuzak, iksir toplayıcı, iksir deposu, duvar ve dekorasyon inşa etmek ve yükseltmek için kullanılır. Altın madeninin seviyesini yükselterek altın üretimini artırabilirsiniz. Altın deponuz dolduğunda üretilen altınları toplayamazsınız. Bu yüzden altın deposunu gerektiğinde yükseltmemiz gerekir. Altın depolarını düşman birliklerinden iyi korumalıyız. Goblinler kunduz gibidirler altın depolarını kolayca yağmalarlar. Bu yüzden altın depolarını köy içerisine yerleştirmeliyiz.

İksir


İksir oyundaki ordu binaları, altın madeni, altın deposu, kara iksir matkabı, kara iksir deposu, dekorasyon inşa etmek ve yükseltmek, birlik üretmek için kullanılır. İksir toplayıcının seviyesini yükselterek iksir üretimini artırabilirsiniz. İksir deponuz dolduğunda üretilen iksirleri toplayamazsınız. Bu yüzden iksir deposunu gerektiğinde yükseltmemiz gerekir. İksir depolarını düşman birliklerinden iyi korumalıyız. İksir depolarını köy içerisine yerleştirmek uygun olacaktır.

Kara İksir



Kara iksir, kahraman birlikleri ve kara iksir birliklerini üretmek ve yükseltmek için kullanılır. Kara iksir matkabının seviyesini yükselterek kara iksir üretimini artırabilirsiniz. Kara iksir deponuz dolduğunda üretilen kara iksirleri toplayamazsınız. Bu yüzden kara iksir deposunu gerektiğinde yükseltmemiz gerekir. Kara iksir depolarını düşman birliklerinden iyi korumalıyız. Kara iksir depolarını köy içerisine yerleştirmek uygun olacaktır.

Yeşil Elmas


Yeşil elmas oyunda altın, iksir, kara iksir, mühendis satın almak için ve bekleme süresini kaldırmak için kullanılır. Yeşil elması, oyun içi görevleri tamamlayarak ve kayaları ve ağaçları temizleyerek elde edebilirsiniz. Ayrıca sıralamada ilk üçe giren klan üyelerine yeşil elmas ödülü verilmekte. Bunun dışında gerçek parayla yeşil elmas satın alabilirsiniz.





Clash of Clans'ta güçlü bir savunmaya sahip olmak çok önemlidir. çünkü köyünüzü yağmalamak isteyen bir çok kurnaz oyuncu tetikte bekleyecektir. Bu yüzden köyünüzü güçlü savunma binaları ve tuzaklarla donatmalıyız.


Canon



Canon maliyeti ucuz, kolay inşa edilebilen, seri ateş etme ve uzun menzil özelliklerine sahip, kara savunma silahıdır. Karadan gelen düşmanları püskürtmeye birebirdir. Canonlar havadan gelen düşmanlara ateş etmemektedir, bu yüzden canonları yerleştirirken iki kere düşünmenizi tavsiye ederim, çünkü havadan gelen düşman korumasız bir canon'u kolayca parçalayabilir, bu yüzden canon'u hava savunma silahlarının menziline yerleştirmek uygun olacaktır.


Okçu Kulesi




Okçu kulesi maliyeti pahalı ve uzun sürede inşa edilebilen, çok uzun menzile sahip kara ve hava savunma silahıdır. Okçu kuleleri hem karadan hemde havadan gelen düşmanlara saldırmaktadır. Okçu kulesinin çok uzun menzili olduğu için duvarlara yakın konumlandırmak gerekir. Okçu kulesini seri ateş eden canon ve havan'la kombine edersek karadan gelen düşmanları kevgire çevirirsiniz. Böylece canon ve havanı havadan gelen düşmanlardan koruma fırsatımız olur.

Havan


Havanlar ağır ateş eden, yüksek hasar veren, uzun menzile sahip kara savunma silahıdır. Havadan gelen düşmanlara ateş etmemektedir. Havanlar alan hasarı verdiği için çok sayıda gelen düşman birliklerini telef edebilirsiniz. Havanın ateşleme süresi 5 saniyedir. Havanı doğru konumlandırmaz isek top mermisi düşmana birliklerine yetişmeden boşa gidecektir. Düşmana 4 kareden yakın olan havan ateş etmeyecektir, bu yüzden havanı duvarın 3 kare gerisine koymamız gerekir.

Roket



Roketler seri hasar veren ve çok uzun menzile sahip hava savunma silahıdır.  Karadan gelen düşmanlara ateş etmemektedir. Roketleri bermuda şeytan üçgeni vaziyetinde mümkünse köy binası, canon ve havana yakın konumlandırmak menzil alanını daha etkili kullanmanızı sağlayacaktır. Roketleri karadan gelen düşman birliklerinden korumak için etrafına duvar örüyoruz.

Sihirbaz Kulesi


Sihirbaz kulesi çok yüksek ve hızlı hasar veren, kısa menzile sahip hava ve kara savunma silahıdır. Karadan ve havadan gelen düşman birliklerine verdiği hasar yüksek olmasına rağmen, menzili kısa olması nedeniyle bölgesel koruma yapmak için konumlandırmak doğru olacaktır. Sihirbaz kulesini köy binasını korumak için veya kaynaklarınızı korumak için konumlandırılabilir. Ayrıca Havanla kombine ederek düşman birliklerini telef edebilirsiniz.

Hava Patlatıcı


Hava patlatıcı uzun menzile sahip hava savunma silahıdır. Havadan gelen düşman birliklerine şiddetli hava göndererek düşmanı geriye püskürtür. Düşman birliklerine zararı yoktur. Köyünüzün orta kısımlarına yerleştirilebilir.

Gizli Tesla


Gizli tesla hava ve karadan gelen düşman birliklerine elektrik şoku uygulayan gizli savunma silahıdır. Gizli teslalar köyünüz %51 zarar aldığında ve düşman birlikleri 6 kare yakınında olduğunda ortaya çıkıp düşmanın stratejisini altüst ederler. Gizli teslalar düşmanın tahmin edemeyeceği bölgelere gizlenmelidir. 

X-Yay


X-yayı hızlı ateş eden, ayarlanabilir menzili olan kara ve hava savunma silahıdır.
İksir yüklendiğinde yüksek hasarla çalışır. Menzilini uzak veya yakındaki düşman birliklerine saldırmak için ayarlanabilir. Köy binası yakınlarına konumlandırılabilir.

Cehennem Kulesi


Cehennem kulesi yüksek hasara sahip kara ve hava savunma silahıdır. Özellikle sağlık değeri yüksek olan kara ve hava düşman birliklerini telef eder. Cehennem kulesini normal iksir ve kara iksirle doldurmanız gerekir. Sihirbaz kulesi ile kombine etmenizi doğru seçim olacaktır. Köy binası veya kaynakları korumak için konumlandırılabilir.

Kartal Topçu


Kartal topçu yüksek hasar veren ve çok uzun menzilli hava ve kara savunma silahıdır. Kartal topçu 10 saniyede bir 3 defa ateş eder. Toplu düşman birliklerine alan hasarı vermekte menzili çok uzun olduğu için köy binası yakınlarına konumlandırmak doğru seçim olacaktır.

Tuzaklar

Tuzaklar yüksek hasar veren gizli kara savunma yapılarıdır. Düşman birlikleri tuzağa geldiğinde patlar, bundan dolayı düşmanların üzerinden geçeceği bölgelere konumlandırmak gerekir. Bir defa patlayan tuzaklar siz tekrar aktif edene kadar etkisiz olurlar elle tekrar aktif etmek gerekir.

Duvar


Duvarları karadan gelen düşman birliklerinden korumak için yükseltmemiz gerekir. Altın durumuna göre yükseltmeleri yavaş yavaş yapabilirsiniz.

Klan Kalesi


Klan kalesi köyünüze saldıran düşman birliklerine karşı size birlik göndererek köyünüzü savunmanıza yardımcı olur. Klan kalesi oyunun başlarında harabe olarak görünüz ve başka yere taşınamaz. Klan kalesini tamir ederek klana katılabilir veya klan kurabilirsiniz. Klana birlik bağışlayarak deneyim puanı kazanabilirsiniz.


Clash of clans ta güçlü birliklere sahip olursanız saldırı yaptığınızda kazandığınız kaynaklar ve deneyim yüksek olur. Bu yüzden birliklerimizin ve ordu binalarımızı geliştirmemiz gerekir.



DEVAMI YAKINDA EKLENECETKİR...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.